Alimentatie

Alimentatie

Gaat u scheiden of uit elkaar dan heeft u mogelijk recht op alimentatie of u moet alimentatie betalen. Dit kan partner- en/of kinderalimentatie zijn. Alimentatie is bedoeld voor het (gedeeltelijk) voorzien in het levensonderhoud van uw (ex-)partner en/of kinderen.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk? Aan de hand van de financiële gegevens van u en uw (ex-)partner kunnen wij bepalen of er alimentatie betaald moet worden en wat de eventuele hoogte daarvan behoort te zijn.

Is er al alimentatie bepaald? Als u partneralimentatie en/of kinderalimentatie ontvangt of betaalt, kan het zijn dat door wijzigingen in uw situatie en/of die van uw ex-partner de hoogte van de alimentatie aangepast dient te worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

• verlaging/verhoging inkomen alimentatiegerechtigde of -plichtige;
• wijziging woonsituatie alimentatiegerechtigde of -plichtige;
• meerderjarig kind, welke voldoende inkomsten ontvangt;
• wetswijzigingen.

Ook kan het voorkomen dat de alimentatieplichtige de alimentatie of de jaarlijkse wettelijke verhoging (indexering) niet betaalt. Wilt u weten of de hoogte van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie gewijzigd moet worden?Neemt u contact op dan kunnen wij dat met een draagkrachtberekening narekenen.

Betaalt uw ex-partner de kinderalimentatie en/of partneralimentatie of de wettelijke verhoging (indexering) niet, dan kunnen wij deze namens u (proberen te) innen.

Reacties zijn gesloten.